De plannen

Klik hier voor de nieuwste ontwikkelingen in de gebiedsvisie van de Schelphoek

De Schelphoek is een stiltegebied in het Nationaal Park Oosterschelde, het grootste aaneengesloten nationaal park van Europa! Het natuurgebied ligt aan de zuidkust van Schouwen-Duiveland en maakt deel uit van Natura 2000 en EHS. Het gebied is ontstaan tijdens de watersnoodramp en herbergt nog belangrijke cultureel historische elementen.

Door de plannen van een projectontwikkelaar en de ontwerpvisie van gemeente Schouwen Duiveland lijkt hieraan een einde te komen.
Het gevaar dreigt dat het stiltegebied wordt aangetast door grootschalige bebouwing voor verblijfsaccomodatie.

De gemeente heeft een gebiedsvisie opgesteld, probeert regels op te rekken en vergunningen versneld te krijgen. De gebiedsvisie is zodanig opgesteld dat verblijfsrecreatie een uitkomst lijkt voor dit gebied. Veel verontruste bewoners én toeristen zijn het niet eens met deze eenzijdige benadering.
Het gebied moet onbebouwd blijven zodat iedereen kan blijven genieten van dit bijzondere unieke natuurgebied met grote cultuur historische waarde.

Ook u kunt uw stem tegen deze plannen laten horen door deel te nemen aan onze HANDTEKENINGENACTIE
Klik hier om uw handtekening te plaatsen. Deze actie loopt nog door tot en met december 2014

Op 10 oktober is in de media is een bericht verschenen dat 16 van de 23 raadsleden bezwaar hebben tegen de grootte van de toegestane bebouwing zoals geschetst in de gebiedsvisie Schelphoek. Hoeveel te groot men dit vindt en of men überhaupt tegen verblijfsaccomodatie/bebouwing is, wordt niet vermeld.

Wij gaan daarom onverminderd door met het pleiten voor het onbebouwd houden van de Schelphoek.

Daarbij hebben wij uw stem hard nodig!

Deze site is in het leven geroepen door Petra en Monique, twee verontruste inwoners uit Serooskerke. Dit  om informatie te geven en bezwaar te maken tegen de plannen. Ons burgerinitiatief Red de Schelphoek is begaan met de toekomst van de Schelphoek en op geen enkele wijze gelieerd aan welke politieke partij en welke andere actiegroep dan ook.

26 gedachten over “De plannen”

  1. Wij zijn het niet eens met het plan zoals dat in deze e-mail is omschreven.
    Drachten dd 31-10-2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *