Oneens met raadsvoorstel? Laat uw stem horen!

Helaas moeten wij uit het raadsvoorstel constateren dat ondanks inbreng van klankbordgroepdeelnemers, waaronder BIRDS, er gekozen wordt voor maximale bebouwing in de Schelphoek.
Als de raad de Gebiedsvisie Schelphoek goedkeurt, wordt de mogelijkheid geboden paviljoens in het kreekbos te bouwen. Dit betekent vernietiging van een uniek, cultuur historisch stuk natuur met aantasting van het landschap.
In dit raadsvoorstel krijgt eveneens HRC de Schelphoek de mogelijkheid om van 4 hotelkamers uit te breiden naar maximaal 60 hotelkamers met bijbehorende voorzieningen en om boven de dijk uit te mogen bouwen.

Inmiddels hebben wij alle raadsleden aangeschreven met het verzoek de gebiedsvisie aanstaande maandag niet vast te stellen. U vindt het schrijven hier.

Niet eens met raadsvoorstel?

Heeft u net als wij bezwaar dan kunt u hieraan uw persoonlijke bijdrage leveren:

Bent u inwoner van Schouwen Duiveland? Dan kunt u uw fractievoorzitter van de partij waarop u bij de laatste verkiezingen heeft gestemd een protest mail sturen tot uiterlijk 28 november, waarin u een oproep aan hem/haar doet om als stemmer op zijn/haar partij tegen de stemmen.
De e-mailadressen van de desbetreffende fractievoorzitters vindt U op de gemeentelijke website.

Ook kunt u aanwezig zijn maandagavond 28 november om 19:30uur in het gemeentehuis. U kunt uw persoonlijke bezwaren mondeling aan de raad overbrengen door middel van inspreken of meespreken. Inspreken kan voor aanvang van de beraadslaging over het agendapunt (Schelphoek is punt 10) en u krijgt hiervoor maximaal 5 minuten. Meespreken kan na de eerste besprekingsronde en is maximaal 1 minuut.
Vanzelfsprekend wordt uw aanwezigheid in het gemeentehuis op maandag 28 november om 19:30uur zeer op prijs gesteld.

Een gedachte over “Oneens met raadsvoorstel? Laat uw stem horen!”

  1. Er is al zoveel vernield op het mooie Schouwen. Dit er ook nog bij? Sinds half jaren vijftig van de vorige eeuw (ja, ik word ouder)kom ik meerdere malen per jaar op Schouwen en ik zie het veranderen. De vooruitgang valt niet te stoppen, maar is dit echte vooruitgang? Of puur winstbejag. Ik vrees het laatste. Wanneer beginnen we, als volgende stap, met bebouwing in de duinen van Haamstede? Onze Oosterburen (dit is beslist niet denigrerend bedoeld) plaatsten in de vorige eeuw meerdere betonnen bouwwerken in de duinen en op het strand, ook toen al tot afschuw van de bewoners. Veel van deze bouwwerken zijn verwijderd, maar er komt, met een begin van de Schelphoek, door onze eigen bevolking iets van terug. Jammer, jammer, jammer, en helaas niet omkeerbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *